Nieuwsberichten

Hieronder vindt u onze laatste nieuwsberichten, bent u op zoek naar een ouder bericht kijk dan in ons archief.
 

Mag ik u voorstellen aan onze Estate Planner?

Wilt u liever niet dat er teveel geld betaald wordt aan de belastingdienst? Neem dan contact op met onze Estate Planner, mr Helena Aerts. Zij voorziet u graag van advies hierin.
Lees meer>
 

Vrijstellingsbedragen erf- en schenkbelasting 2021

Overweegt u een schenking of verkrijgt u een erfenis? Wilt u dan weten over welke bedragen u geen belasting hoeft te betalen?
Lees meer>
 

Overstap naar eeuwigdurende erfpacht Amsterdam

Overweegt u om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht in Amsterdam en wilt u meer weten over de voordelen hiervan en de procedure?
Lees meer>
 

Negatieve rente, een unieke situatie

Ondanks dat u geen 2,5 miljoen euro op de bank hebt staan, kunt u tóch te maken krijgen negatieve rente.
Lees meer>
 

Op afstand passeren

In uitzonderlijke situaties mogen notarissen een testament via videoverbinding passeren, zonder dat de testateur de akte zelf ondertekent.
Lees meer>

Notaris 'vitaal beroep' in bepaalde situaties

In deze moeilijke tijden kunnen we onze cliënten bij blijven staan omdat de Minister van Justitie en Veiligheid aangegeven heeft dat ons beroep in bepaalde situaties als 'vitaal beroep' aangemerkt wordt.
Lees meer>
 

Erf- en schenkbelasting 2020

Ieder jaar worden de vrijstellingsbedragen voor de erf- en schenkbelasting opnieuw vastgesteld. Benieuwd welke vrijstelling in uw situatie van toepassing is?
Lees meer>


Nieuwe Notarissen

Donderdag 9 januari jl. was het zo ver. Het project waar een jaar lang met hart en ziel aan gewerkt is, werd bekroond met een beëdiging.
Lees meer>
 

Een minuutje van de notaris...

Onze kandidaat-notaris, mr Regina van Rijswijk, heeft voor de KNB een column geschreven over de herkomst van een aantal notariële termen
Lees meer>
 

Wat is uw testamentmoment?

Doe hier uw check
 

Een woning kopen: waar moet ik op letten?

Wil u weten waar u op moet letten als u een woning koopt?
Lees meer>
 

Kantoor Langedijk

Ons kantoor aan de Loopakker 1, Zuid-Scharwoude is gesloten. Heeft u vragen over uw gepasseerde akte of wilt u langskomen voor een bespreking? Dan bent u voortaan van harte welkom op onze vestiging in Heerhugowaard.
Lees meer>
 

Lezing Bibliotheek Heerhugowaard

Dinsdag 19 maart jl. heeft mr Daniëla Vrielink een lezing gegeven in de Bibliotheek Heerhugowaard.
Lees meer>
 

mr Saskia Teske toegevoegd notaris!

Op 7 februari jl. is mr Saskia Teske beëdigd tot toegevoegd notaris op het protocol van Hans Eskens, Actus Notarissen te Heerhugowaard. Ze is hiermee de jongste toegevoegd notaris van heel Nederland!
Lees meer>
 

mr Daniëla Vrielink toegevoegd notaris!

Op 1 november jl. is mr Daniëla Vrielink beëdigd tot toegevoegd notaris op het protocol van Jan Langedijk, Actus Notarissen te Heerhugowaard.
Lees meer>

 

Verhuizen of blijven wonen?

Twijfelt u tussen een verhuizing of een verbouwing? Wat zijn uw (financiële) mogelijkheden?
Bezoek onze Roadshow op dinsdag 2 oktober van 19.30 uur tot 12.30 uur. Deskundigen (makelaars, hypotheekadviseurs, notarissen en bouwkundigen) zijn u graag van dienst om u te begeleiden in dit proces.
Lees meer>
 

Eigenwoningschenking kort voor overlijden

Schenkingen kort voor het overlijden gedaan moeten worden opgeteld bij de erfenis voor de berekening van de erfbelasting. Deze regeling geldt niet indien er bij de schenking een beroep op de verhoogde vrijstelling is gedaan.
Lees meer>
 

Kadaster registreert minder verkochte woningen in februari 2018

Ten opzichte van februari 2017 zijn er in februari 2018 minder woningen verkocht (daling van 9,1%). Echter werden er in februari 2018 meer woningen verkocht dan in januari 2018.
Lees meer>
 

Pensioenverevening na echtscheiding vereenvoudigd

Een aangekondigd wetsvoorstel van Minister Koolmees moet ervoor gaan zorgen dat ex-partner niet pas jaren na hun scheiding regelen hoe de gezamenlijk opgebouwde pensioenrechten worden verdeeld.
Lees meer>
 

Nieuw huwelijksgoederenrecht

Stap niet zondermeer in het huwelijksbootje! Het huwelijksgoederenrecht is namelijk sinds 1 januari 2018 veranderd. Wat er precies gewijzigd is kunt u hier lezen.
Lees meer>
 

Vrijstellingen erf- en schenkbelasting 2018

Nieuwsgierig naar de vrijstellingen die gelden voor de erf- en schenkbelasting voor het jaar 2018?
Lees meer>
 

Marloes Bakker wint 1e prijs!

Het Instituut voor Bouwrecht heeft de 1e prijs toegekend aan de scriptie van Marloes Bakker, kandidaat-notaris bij onze Actus vestiging in Alkmaar.
Lees meer>


Belastingvrij schenken groot succes

Veel meer dan het kabinet had verwacht hebben gebruik gemaakt van de tijdelijke regeling om belastingvrij tot € 100.000,= te schenken een kinderen of vrienden.
Lees meer>


Wereldrecord langst levende vlecht

Onder toeziend ook van notaris Hans Eskens (Actus Notarissen, Alkmaar) is op zaterdag 14 oktober jl. het wereldrecord "langste levende vlecht" behaald.
Lees meer>


Actus Zaandijk is verhuisd!

Met ingang van vrijdag 28 april bent u van harte welkom op ons nieuwe adres: Guisweg 22 te Zaandijk!
Lees meer>
 

Avondopenstelling Actus Heerhugowaard

Met ingang van 9 mei a.s. is onze vestiging in Heerhugowaard voortaan ook 's avonds open!
Lees meer>
 

mr Martine Middendorp toegevoegd notaris!

Op 6 april jl. is Martine Middendorp beëdigd tot toegevoegd notaris op het protocol van Hans Eskens, Actus Notarissen te Alkmaar.
Lees meer>

Kantoor Zaandijk gaat verhuizen

In verband met de verhuizing van kantoor Zaandijk eind april, zijn wij een aantal dagen gesloten.
Lees meer>
 

Actus wijzigt statuten Adapt

Door de wijziging van de statuten heeft de belastingdienst er mee ingestemd om de Stichting Adapt, herbestemming Alkmaars erfgoed de ANBI status te verlenen.
Lees meer>
 

Maatschappelijk ondernemen

Actus Notarissen heeft haar hulp geboden bij het oprichten van de stichting Kompleks in Heerhugowaard, dit naar aanleiding van de Beursvloer welke op 10 november jl werd georganiseerd door Stichting De Waaijer.
Lees meer>
 

Verhuizing Actus Alkmaar 16 januari 2017

Per 16 januari 2017 is Actus Alkmaar gevestigd in een nieuw pand, te weten aan de Keesomstraat 6 te Alkmaar. Ook wordt de dienstverlening voor het consumentenvastgoed uitgebreid onder het consumentenvastgoedlabel "Vivaldi Notarissen".
Lees meer
 

Vrijstellingen erf- en schenkbelasting 2017

Nieuwsgierig naar de vrijstellingen die gelden voor de erf- en schenkbelasting voor het jaar 2017?
Lees meer
 

mr Annemieke Leenstra toegevoegd notaris

Op 1 december jl. is mw mr Annemieke Leenstra beëdigd tot toegevoegd notaris. Zij is de eerste toegevoegd notaris binnen onze notarispraktijk.
Lees meer


Actus op de Beursvloer

Op donderdag 10 november jl. werd door Stichting de Waaier voor de zesde keer de Beursvloer georganiseerd. Ondernemers uit de HAL regio (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk) boden deze middag vrijwillig hun diensten aan aan maatschappelijke organisaties.
Lees meer>
 

Actus bij FNV Zaanstreek!

Op vrijdag 28 oktober heeft de FNV een bijeenkomst gehouden voor de senioren uit de omgeving Zaanstreek-Waterland.
Lees meer>
 

Geslaagden!

Op woensdag 5 oktober jl. hebben 7 Actus medewerkers de cursus BHV met goed gevolg afgelegd.
Lees meer>
 

'Beroep van de dag' op 3FM

Onze Zaandijkse medewerker Niek Heijne was woensdag 12 oktober in de uitzending van 3FM.
Lees meer>
 

Sparen voor uw kleinkinderen?

Tijdens het televisieprogramma Kassa is aandacht besteed aan de mogelijkheden die er zijn om te sparen voor kleinkinderen. Heeft u alles wel op de juiste manier ingeregeld? Pakt alles straks op díe manier uit zoals u dat voor ogen had?
Lees meer>
 

Felicitaties 35-jarig bestaan Bedrijfskring Heerhugowaard!

Actus is al jarenlang lid van de Bedrijfskring Heerhugowaard. "Het is voor ons een belangrijk plaform om andere ondernemers te treffen en om contacten met hen en met de gemeente Heerhugowaard te onderhouden" aldus Hans Eskens.
Lees meer>


Wet bescherming erfgenamen van kracht!

Met ingang van 1 september 2016 is deze wet in werking getreden. De wet beoogd te voorkomen dat erfgenamen onbewust een erfenis zuiver aanvaarden en hen te beschermen tegen onverwachten schulden van de nalatenschap.
Lees meer>
 

Conclusie SVR Symposium 2016:
De traditionele aannemer gaat verdwijnen

André Kuipers kwam met een urgente boodschap naar Alkmaar: "we hollen onze planeet uit en geven de aarde niet de tijd om te herstellen. Zo kan het niet langer, het roer moet om". Dat geldt ook voor de bouw- en vastgoedsector. Zij moeten zichzelf opnieuw uitvinden om duurzame doelstellingen te halen.
Lees meer>

Rabo Wooncafé

Zaterdag 25 juni a.s. van 14.00-18.00 vindt het Rabo Wooncafé plaats. Bent u van plan om uw eerste huis aan te kopen of een ander huis? Kom dan langs en laat u voorlichten. Actus Notarissen, Rabobank adviseurs en diverse makelaars beantwoorden graag uw vragen.
Lees meer>
 

SVR Vastgoed Symposium 16 juni 2016

Dit jaar vindt de 9e editie plaats van het SVR Vastgoed Symposium met als thema "is duurzaamheid te duur?".
De dagvoorzitter is topsporter en cabaretier Dolf Brouwers en ook astronaut André Kuipers zal deze dag zijn opwachting maken.
Lees meer>
 

Wetsvoorstel 'bescherming erfgenamen tegen schulden'aangenomen.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel 'bescherming erfgenamen tegen schulden'. De wet treedt 1 september 2016 in werking.
Lees verder>
 

Status: wetsvoorstel 'bescherming erfgenamen tegen schulden'

De Tweede Kamer heeft op 19 mei 2016 ingestemd met het wetsvoorstel 'Wet bescherming erfgenamen tegen schulden'. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer.
Lees verder>


Campagnemaand Levenstestament

De hele maand april wordt het levenstestament actief gepromoot via diverse media om op die manier de mensen te stimuleren om écht iets te gaan regelen.
Lees meer>


Koningsdag

Koningsdag zijn al onze kantoren gesloten. We wensen iedereen een hele fijne dag toe!
 

Vrijstelling erf- en schenkbelasting 2016

De van erf- en schenkbelasting vrijgestelde bedragen wijzigen ieder jaar. Hieronder treft u de vrijgestelde bedragen voor het jaar 2016 aan.
Lees meer>
 

Schenking eigen woning mag gespreid over 3 jaar

De schenkingsvrijstelling van € 100.000,= voor de eigen woning mag verspreid over drie achtereenvolgende kalenderjaren worden benut.
Lees meer>

Actus ontvangt klanttevredenheidsaward

Actus Notarissen is door klanten bij zakelijke dienstverleners als beste dienstverlener verkozen in de sector Advocatuur en Notariaat.
Lees meer>
 

Regeling belastingvrij schenken uitgebreid

De regeling voor het belastingvrij schenken van geld wordt uitgebreid. Vanaf 2017 geldt een maximum van € 100.000,=.
Lees meer>
 

Zorgvraag per wijk in kaart gebracht

Tijdens het vastgoedsymposium 2015 is aangegeven dat gemeenten in deze regio binnen een jaar op wijkniveau de demografische ontwikkelingen voor de komende twintig jaar in kaart hebben gebracht.
Lees meer>
 

Vastgoedsymposium 2015!

'Zorgen voor Morgen' is het thema van het Alkmaarse vastgoedsymposium op 28 mei a.s. Tijdens dit evenement wordt aandacht besteed aan de kansen die de toenemende vraag naar zorg aan huis in de vastgoedsector biedt. Sprekers als Jules Deelder, Wouke van Scherrenburg en Harry Luik zullen hun visie hierover geven.
Lees meer>


Erf- en schenkbelasting 2015.

De van erf- en/of schenkbelasting vrijgestelde bedragen wijzigen ieder jaar. Hieronder treft u de vrijgestelde bedragen voor het jaar 2015 aan.
Lees meer>


Werken bij Actus? Reageer dan nu op onze vacatures.

Tot en met 22 januari 2015 kunt u reageren om onze vacaturesn. We zijn dringend op zoek naar uitbreiding van onze teams in Zaandijk en Amsterdam. Meer weten?
Lees meer>
 
 

Actus 3e plaats MT100 Advocaat & Notariaat

Actus Notarissen staat op plaats 3 als het gaat om de beste zakelijke dienstverleners van Nederland.
Lees meer>
 

Geen verlenging tijdelijke maatregelen overdachtsbelasting

Per 1 januari 2015 wordt de termijn van artikel 13 Wet BRV weer teruggebracht naar 6 maanden. De tijdelijke verruiming van deze termijn tot 36 maanden wordt niet voortgezet.
Lees meer>
 

Soepel omgaan met schenkingsvrijstelling

Mensen die in 2014 een eigen woning hebben die in aanbouw is, kunnen ook volgend jaar gebruik maken van de tijdelijke verruiming van de schenkingsvrijstelling.
Lees meer>


Stichting Bobeldijk 650 jaar opgericht door Actus Notarissen.

Op 18 augustus jl. heeft Actus Notarissen Stichting Bobeldijk 650 jaar opgericht. Deze stichting organiseert allerlei activiteiten om geld in te zamelen om het evenement volgend jaar te bekostigen. Actus Notarissen is één van de sponsoren.
Lees meer>
 

Grote vrijstelling: de laatste 100 dagen!

Draagt u iemand een warm hart toe? En bent u toevallig ook nog vermogend? Maak dan nu nog gebruik van de schenkingsvrijstelling die tot het einde van dit jaar geldt.
Lees meer>


Geld lenen aan een vreemde zonder tussenkomst notaris?

Steeds meer mensen lenen grote bedragen van familie, kennissen of vreemden. Aan een dergelijke lening, zonder tussenkomst van de notaris, zitten risico's. Laat u vóórdat u de lening verstrekt daarom goed voorlichten door de notaris.
Lees meer>
 

Medewerkers van Actus Notarissen

Bent u op zoek naar het mailadres van één van onze medewerkers? Vanaf nu kunt u dat terugvinden op onze website.
Lees meer>
 

Digitaal loket slapende tegoeden

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een digitaal loket voor slapende tegoeden geopend. Hiermee wil de vereniging het voor erfgenamen gemakkelijker maken om na te gaan of een overleden familielid nog een tegoed heeft bij een bank.
Lees meer>
 

Verzoek verlenging schenking eigen woning

Diverse organisaties pleiten voor verlenging van de mogelijkheid om eenmalig 100.000 euro belastingvrij te schenken voor de aankoop van een eigen woning. Dit omdat de regeling een groot succes is en zonder ingrijpen eindigt aan het einde van 2014.
Lees meer>
 

Explosieve stijging aantal geregistreerde levenstestamenten

Een groeiend aantal Nederlanders kiest voor een levenstestament. In zo'n levenstestament staat precies wat je wilt op het moment dat je niet meer in staat bent om te handelen, bijvoorbeeld door een beroerte of dementie.
Lees meer>
 

Vanaf 1 januari 2015 voorlopig energielabel

Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, ontvangen in januari 2015 per brief een voorlopig energielabel. Hiermee worden ze bewust gemaakt van de energieprestatie van hun woning en de mogelijkheid om hierin verandering te brengen.
Lees meer>
 

Project De Draai, Dag van de Bouw

Zaterdag 24 mei a.s. van 10.00 uur t/m 16.00 uur is de open dag in het project "De Draai" aan de Oosterweg te Heerhugowaard. Actus Notarissen is ook op deze dag aanwezig om al uw (notariële) vragen te beantwoorden.
Lees meer>
 

Vastgoedsymposium 2014

Op 22 mei a.s. wordt het, mede door Actus Notarissen georganiseerde, Alkmaarse Vastgoedsymposium gehouden met als thema "Focus op 2020". Een interessante bijeenkomst waar bekende sprekers als Maxime Verhagen, Paul Moers en Rens de Jong hun visie hierop zullen geven
Lees meer>
 

Actus ook 's avonds en in het weekend open.

Kunt of wilt u geen vrij nemen voor een tekenafspraak of een gesprek met de notaris? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Lees meer>


Actus kantoren gesloten.

Goede vrijdag 18 april en Tweede Paasdag 21 april zijn onze kantoren gesloten. We wensen iedereen fijne paasdagen toe en op dinsdag 22 april zijn wij u graag weer van dienst.
 

Actus Notarissen biedt unieke service.

KLanten die moeite hebben met lezen kunnen gebruik maken van onze unieke service. Deze service is tot stand gekomen via een samenwerking met Stichting Force. Lees meer>
 

Startersavond Wonen te Wognum, 25 maart 2014.

Op dinsdag 25 maart a.s. organiseert Rabobank Hoorn Midden-Westfriesland de Startersavond Wonen in Wognum. Actus Notarissen is hierbij aanwezig. Lees meer>


Veel animo voor het schenken van € 100.000,=

De notarissen verwachten dat bijna 100.000 mensen van de tijdelijke regeling gebruik gaan maken.
Vaak gaat het om ouders die hun kinderen willen helpen met het aflossen van de hypotheek of
het kopen van een huis. Lees meer >

Actus Notarissen altijd dichtbij.

Nu Actus Notarissen niet langer in Obdam, gemeente Koggenland, gevestigd is kunt u altijd terecht
op één van onze andere vestigingen. Wij helpen u graag verder. Klik hier voor de telefoon- en
adresgegevens van alle Actus vestigingen. Lees meer > 

Erf- en Schenkbelasting 2014

In het geval u meer geschonken krijgt of meer dan de wettelijke vrijstelling erft dient u erf- of schenkbelasting
te betalen.Elk jaar worden de vrijgestelde bedragen aangepast. Hier treft u de vrijstellingen aan voor het jaar 2014. Lees meer >

Emre Teker (Actus Notarissen) begeleidt HOTIAD Awards 2013

De Turkse ondernemersvereniging HOTIAD organiseert op 1 januari 2014 de "HOTIAD AWARDS 2013"
waarbij jonge talenten zullen worden beloond en ondersteund voor hun ideeën
en geleverde inspanningen. Lees meer >

De BOF niet disciminerend

De Hoge Raad heeft de uitspraak gedaan dat de Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de successiewet
niet discriminerend is. Lees meer >

Belangrijk fiscaal nieuws voor ontwikkelaars

Wijzigingen voor fiscale behandeling van de koop-/aannemingsovereenkomst. Lees meer > 

Actus Amsterdam is verhuisd!

Sinds 1 oktober is Actus Amsterdam gevestigd in het kantoorpand gelegen aan de Stadionweg 176 te Amsterdam.  Lees meer >

Emre Teker, deskundige Turks huwelijksvermogensrecht

Emre Teker, kandidaat-notaris bij Actus Notarissen, timmert aan de weg om de Turkse markt te bewerken.
Lees meer >

Suikeroom

Op Prinsjesdag werden de nieuwe plannen voor 2014 bekend gemaakt. Deze plannen dienen
uiteindelijk nog concreet te worden omgezet in wetten maar in het volgende onderwerp hebben
wij groot vertrouwen. Lees meer >

Benoeming Saskia Juffermans tot notaris te Purmerend

Mevrouw mr S. Juffermans-de Vries is vanaf 7 juni 2013 benoemd als opvolger van de heer
mr J.P. Schmal, notaris te Purmerend.. Lees meer >

Verkoop bij inschrijving bedrijfsgebouwen met bollengrond te Egmond-Binnen

In opdracht van J.W. Orij Holding B.V. (eigenaar) wordt bij inschrijving verkocht de BEDRIJFSOPSTALLEN met BOLLENGROND (4.79.65 hectare) Vennewatersweg 29 te EGMOND-BINNEN en BOLLENGROND (13.10.24 hectare) nabij Vennewatersweg 29.
Lees meer >

Actus Notarissen breidt uit naar Purmerend

In verband met het naderende leeftijdsontslag is notaris Schmal twee jaar geleden op zoek gegaan
naar een opvolg(st)er. Lees meer > 

De eigen bijdrage in de AWBZ

Diverse media hebben er al aandacht aan geschonken: de per 1 januari 2013 voor onder meer de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten ingevoerde "vermogeninkomensbijtelling". Lees meer > 

Verkoop bij inschrijving cultuurgrond te Westwoud

In opdracht van de Gemeente Hoorn wordt bij inschrijving verkocht: Een perceel cultuurgrond,
groot 16.63.10 ha. gelegen aan de Oudijk nabij nummer 39... Lees meer >

Erf- en schenkbelasting 2013

In het geval u meer geschonken krijgt of meer dan de wettelijke vrijstelling erft dient u erf- of schenkbelasting te betalen.
Elk jaar worden de vrijg... Lees meer > 

Overgangsrecht leningen geldt ook als koper een verkoopbehoud maakt

Volgens het wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning geldt onder meer voor een eigenwoningschuld die na 31 december 2012 ontstaat dat ... Lees meer >

Mantelzorgers en erfbelasting

Meerderjarige kinderen die kunnen aantonen dat zij aan hun ouders mantelzorg verlenen kunnen voor de
Successiewet onder voorwaarden als partner worden... Lees meer >

Wetsvoorstel verplicht energielabel bij leveringen verworpen

Vorig jaar is een wetsvoorstel ingediend op grond waarvan een notaris per 1 januari 2013 niet meer zou mogen
meewerken aan de levering van een gebouw... Lees meer >

Let op bij kapitaalvermindering

Voor de terugbetaling van kapitaal geldt dezelfde toets als voor het doen van uitkeringen, te weten de
goedkeuring van het bestuur met risico op aansp... Lees meer >

Prinsjesdagnieuws

Overdrachtsbelasting De overdrachtsbelasting bij de koop van een huis is blijvend verlaagd
van 6 procent naar 2 procent. Vanaf 1 september 2012 hoeft... Lees meer >

Flex BV

Op 1 oktober aanstaande is het zover: de Flex B.V. kan worden opgericht, zonder de 18.000 euro te storten.
Een bankverklaring of accountantsverklaring... Lees meer >

Benoeming Henk de Vries tot notaris te Zaanstad

Bij Koninklijk Besluit (KB) van 27 augustus 2012 is aan mr. A Moesker eervol ontslag verleend
als notaris te Zaanstad zulks ingaande 15 september 2012... Lees meer >

Verlaging overdrachtsbelasting structureel

25 mei 2012 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft vandaag een beleidsbesluit gepubliceerd
waarin staat dat het overdrachtsbelastingtarie... Lees meer >

 

Werken bij Actus

Nieuwe toppers gezocht!
We zijn op zoek naar een beginnende kandidaat-notaris voor onze vestiging in Amsterdam, een (bijna) waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris voor onze vestiging in Amsterdam.

Nieuwsgierig? Kijk dan hier voor de vacatures?