Stichting tot Behoud en Herbestemming van het Alkmaars Erfgoed. Actus Notarissen heeft de oprichtingsakte verzorgd. 

ALKMAAR - Zuinig zijn op Alkmaars Cultureel Erfgoed. Dat is het motto van de nieuw opgerichte 'Stichting tot Behoud en Herbestemming van Alkmaars Erfgoed'.
 
De stichting is voortgekomen uit de denktank van de Historische Vereniging Alkmaar, een groep die zich hard maakt voor het behoud van de Ringersfabriek.
Actus Notarissen verzorgden belangeloos de oprichtingsakte die plaatsvond in bijzijn van het stichtingsbestuur en notaris Hans Eskens en Regina van Rijswijk, kandidaat-notaris.
 
De stichting zal ook gaan samenwerken met andere instellingen die zich sterk willen maken voor herbestemming van cultureel erfgoed in Alkmaar. Met alle beschikbare kennis kan de nieuwe stichting een bemiddelende rol spelen tussen partijen, zoals bijvoorbeeld eigenaren, architecten,ondernemers of aannemers om een herbestemmingssvoorstel te maken. Op die manier kan de stichting het aanspreekpunt voor behoud en herbestemming worden.
 
Landelijk zijn mooie voorbeelden te vinden van herbestemming, zoals de Amsterdamse pakhuizen, die werden gered door er woningen van te maken; de Westergasfabriek, nu tv-studio en filmhuis; het Badhuis in Haarlem, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het idee om een stichting op te richten ontstond in de Ringers denktank. Deze is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een bron van deskundigheid en inzet voor het behoud van de Ringersfabriek. Om de kennis vast te houden en breder in te kunnen zetten is besloten om een stichting op te richten. In deze tijd van toenemende leegstand van panden, veranderende situaties en visies op het gebied van herbestemming van monumentale panden kan de stichting een belangrijke rol spelen. Behoud van cultureel erfgoed staat of valt bij een passende herbestemming.
 
Voorzitter van de nieuwe stichting is Jaap de Zeeuw, oud-dijkgraaf en oud-voorzitter van 'De Hollandsche Molen'. De stichting zal zich allereerst richten op het samen met de HVA voortzetten van de lopende actie voor behoud en herbestemming van de Ringers chocoladefabriek in Alkmaar.
 
Bron: www.vandaag.nl/alkmaar/jouwnieuws/article16405563.ece/Stichting-voor-behoud-Alkmaars-Cultureel-Erfgoed-opgericht Fotosudio Starfield
 
 
 

Uitstapje

Vandaag zijn onze kantoren vanaf 15.00 uur gesloten vanwege een personeelsuitje.
Maandag 14 oktober a.s. zijn wij u graag weer van dienst.

 

Geslaagd!

Onze topper Selina Kaag (vestiging Alkmaar) heeft haar opleiding Onroerend goedrecht gehaald!
Van harte gefeliciteerd!
Lees meer>

Wat is uw testamentmoment

Eerste kleinkind, nieuwe liefde of een stukgelopen relatie. Op zulke momenten denkt u vast niet aan een testament. Terwijl dat wel belangrijk is! Want deze gebeurtenissen zorgen voor een grote verandering in uw leven. Wilt u weten of dit uw testamentmoment is?
Doe hier de check.